Tarihçe

Belediyemiz birbirine bitişik olarak bulunan ve 1971 yılında kurulan SARIYAKUP belediyesi ile 1975 yılında kurulan ÇAMAŞ belediyesinin 1985 yılında birleşmesi ile ÇAMAŞ BELEDİYESİ adıyla kurulmuş ve 1990 yılında ilçe belediyesi olmuştur. (20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı resmi gazetede yayınlandı, Kanun no:9 Mayıs 1990/3644)

İlçemizde Özel İdare binasında Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu Bürosu hizmet vermektedir.

Belediye binasında Belediye, , Noter, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü bulunmaktadır.

İlçemizde ;İlçe Jandarma Komutanlığı,
İlçe Emniyet Amirliği, Ziraat Bankası, Tedaş İşletme Şefliği ve PTT kendi hizmet binalarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Copyrigt © 2016 T.C. Çamaş Belediyesi ®